Druhá výhra v řadě! Junioři přehráli Olomouc

Junioři si konečně připsali první vítěznou šňůru v sezoně, a to když po Pardubicích porazili také Olomouc. Proti kohoutům se však nekonala přestřelka, místo toho se sázelo hlavně na efektivní bránění. To ševcům fungovalo na jedničku, takže k výhře stačili jen dva góly, o které se postarali Adam Klimek a Martin Vaculík. Junioři se tak zase posunuli tabulkou o místo výše, aktuálně se nachází na šestém místě.
20.kolo, so 28.10.2023
Zlín
Olomouc
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Klimek (Mikel, Nekvapil), 52. Vaculík (Heš, Holba) – 40. Turek (Panáček, Šotkovský). Rozhodčí: Hradil, Hranoš – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Kowalczyk – Špaňhel, Burian, Zavřel, Nábělek, Šišák, Mikel, Lukaštík – Klimek, Čechmánek, Pilát – Vaculík, Heš, M. Horský – Tomek, Martin Holba, Nekvapil – Urban.

Čerbák – A. Drábek, Smýkal, Kalman, Compel, Stratil, Bohatý, Panáček, P. Sedláček – Pastrnek, Koudelný, Belan – Röss, K. Drábek, Ruda – Tomeček, Šulgan, Bošek – Šotkovský, Turek.

Zlínští junioři nastoupili do utkání ve velkém tempu a hned od úvodních minut kohouty převyšovali rychlostí a důrazem. Díky tomu si hned ve třetí minutě vypracoval slibnou šanci Marek Šišák, jeho pokus ale brankář Jakub Čerbák ještě zlikvidoval. Na zakončení Adama Klimka o dvě minuty později už byl ale krátký, domácí forvard tak po nahození Tomáše Mikela proměnil přesilovka a Berani šli do rychlého vedení.

Žlutomodří stále neměli dost a do konce první části se ve velkých šancích ocitli Michal Tomek, Martin Vaculík a znovu Adam Klimek. Ani jeden z domácích útočníků však nebyl úspěšný. Kromě zlínských šancí se v závěru první třetiny roztrhl pytel také s fauly, protože Berani museli zvládnout rovnou dvě oslabení, navíc fanoušci byli svědky několika potyček, které přinesly dohromady osm trestných minut. I přesto se však skóre neměnilo.

Těsný stav platil skoro celou druhou periodu, nějaké příležitosti už si ale vypracovala také Olomouc, ale Samuel Kowalczyk neměl se zákroky moc velký problém. Na druhé straně se však pořádně potil Čerbák, který si ve druhém dějství připsal rovnou 22 zákroků, přičemž měl také velké štěstí, protože Matyáš Horský dvakrát nedokázal zakončit do odkryté klece.

Výborný výkon olomouckého gólmana už podpořili také jeho spoluhráči, kteří čtrnáct sekund před druhou sirénou přece jen našli vyrovnání. Defenziva Beranů se totiž dopustila snad jediné chyby za celý zápas, a to když si u pravé tyče nepohlídala Adama Turka, který po přihrávce od Adama Panáčka nedal Kowalczykovi žádnou šanci k zákroku. Do kabin se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu.

Berani se s plichtou nehodlali smířit a po návratu na led neustále bušili na bránu Čerbáka. Ve 46. minutě dokonce dopravili kotouč do sítě, avšak branka nemohla být uznána kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Ševce to ale nemuselo mrzet, protože o šest minut později se do přečíslení vrhl Jakub Heš, který tak vytvořil ideální střeleckou pozici pro Martina Vaculíka, jenž bez váhání proměnil.

Zlín se tak znovu dostal do vedení a podruhé ho už nepustil. Svému soupeři ve zbytku času téměř nic nedovolil a nakonec si dokráčel pro těsnou výhru 2:1, která je však více než zasloužená, protože Olomouc jednoznačně přestřílel. Berani si tak na svém ledě připsali druhé tříbodové vítězství v řadě a v tabulce se posunuli na šesté místo právě před kohouty.

Fotogalerie